Objavljeno

Predstava ‘Contra’ engleske umjetnice Laure Murphy

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 vas u nedjelju, 22. srpnja, s početkom u 21:00, u Amfiteatru Doma mladih u Splitu, poziva na polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave Contra, engleske umjetnice Laure Murphy. Ulaz na predstavu je besplatan!

Nakon prezentacije uslijediti će razgovor umjetnice s zainteresiranom publikom. Na ovaj način publika daje feedback umjetnici i pomaže joj u daljnjem radu na produkciji predstave koja će svoju premijeru imati 2019. godine.

Predstava Contra je ‘feministička suvremena cirkuska komedija’. Koristeći cirkusko uže, vlastito tijelo i tekst Laura daje novi pogled na biblijske priče i biologiju ljudskog tijela stavljajući svoje vlastito golo tijelo u fokus istraživanja.

Pričajući o feminističkim dlakama i općem interesu za njih, razgovorima o lezbijskom seksu za obiteljskim stolom nedjeljom… Laura na duhoviti, inteligentni i beskompromisni način ispituje osobno, društveno i povijesno zanimanje za žensko tijelo. Contra istražuje koja je pozicija ženskog tijela, kako su nas učili da ga doživljavamo i tko polaže pravo na njega. 

Laura Murphy laureatkinja je zadnje edicije CircusNext projekta, projekta identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja.

Laura Murphy (Bristol, UK) samouka je cirkuska umjetnica (vertikalno uže) sa zanimljivom kombinacijom formalnog obrazovanja u suvremenom plesu, glazbi, live artu i društveno angažiranom performansu. Svoje kazališno, filmsko i performersko iskustvo kombinira s akademskim i trenutno dovršava doktorat na temu korištenja cirkuskih zračnih vještina u društveno angažiranom i kritičkom izvedbenom radu. 

Predstava sadrži prizore golotinje i ne preporučuje se publici mlađoj od 14 godina. 

CircusNextPLaTFoRM je projekt sufinanciran sredstvima Kreativne Europe.