Objavljeno

Poziv na edukaciju: FAIR poslovanje u društvenim poduzećima

U sklopu FAIRnet projekta održava se dvomjesečna edukacija za financijskog/u administratora/icu u društvenim poduzećima sastavljenu u pet nastavnih cjelina koje pokrivaju teme poput zakonodavnog okvira poslovanja društvenih poduzetnika (udruga, zadruga i trgovačkih društava), ljudskih resursa, financijske administracije, projektnih financija i izvještavanja, te financijskog planiranja.

Projekt FAIRnet – Mreža FAIR (Financije, Administracija i Računovodstvo) poslovanja u društvenim poduzećima financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a okuplja različite aktere iz područja financija, administracije i računovodstva koji pružaju podršku društvenim poduzetnicima za kvalitetnije financijsko upravljanje poduzećem. Jedan od ciljeva projekta je i educirati mlade, nezaposlene osobe, tj. upoznati ih s osnovnim pojmovima, procedurama i tehnikama potrebnim za vođenje financijske administracije u društvenim poduzećima.

Edukacija će se provoditi on-line korištenjem edukacijske platforme Moodle uz grupne konzultacije, te uz tri susreta uživo s voditeljima edukacije u Zagrebu, Čakovcu i Splitu. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, s naglaskom na razumijevanje pojmova i praktičnog iskustva uz individualni projektni zadatak te on-line provjeru znanja.

Po završetku edukacije svi sudionici dobivaju potvrdu o završenoj edukaciji, a oni najbolji imaju priliku odraditi praksu u jednoj od partnerskih organizacija, ovisno o mjestu boravišta. Program stručne prakse započinje u veljači, a odvijat će se u Zagrebu, Splitu i Čakovcu.

Prijaviti se mogu nezaposlene mlade osobe do 25 godina starosti na e-mail adresu pnagradic@zef.hr ili telefonski na broj 092/2442-403, do 12. listopada.

Poziv možete pronaći ovdje.


Povezano