Objavljeno

Podrška za Organ Vida!

Organ Vida, međunarodni festival fotografije danas na Kickstarteru starta s kampanjom u kojoj trebaju vašu i našu pomoć. Ovaj uspješan i jedini međunarodni festival suvremene dokumentarne fotografije na Balkanu, koji se ove godine održava po sedmi put, pokrenuo je crowdfunding kampanju na Kickstarteru kako bi uspješno realizirao ovogodišnje izdanje, sadržajem najveće do sada.

Festival već sedmu godinu zaredom organizira neprofitna i nevladina fotografska udruga Organ Vida koju čini kreativni tim mladih profesionalca i freelancera, a kojima je cilj promicanje hrvatskih i inozemnih nadolazećih i etabliranih fotografa te promišljanje fotografskog medija u širem društvenom kontekstu kroz predstavljanje radova koji nose relevantne priče iz svijeta i koji mogu potaknuti publiku na kritičko razmišljanje o našoj svakodnevici. Da se cilj festivala iz godine u godinu ostvaruje, dokazalo je više od 150 predstavljenih umjetnika te velika međunarodna publika koja svake godine prati i posjećuje festival, a prijave na natječaj dolaze iz preko 50 zemalja svijeta.

Festival se održava svake godine u rujnu te u Zagrebu okuplja značajna imena sa svjetske fotografske scene kako bi pojačao međukulturalni dijalog. Na nekoliko lokacija i tijekom dva tjedna festival nudi pregršt fotografskih izložbi, stručno-teorijskih predavanja i panela o suvremenoj fotografiji, razgovora s umjetnicima, (edukativnih) radionica, pregleda portfolia, koncerata. Festivalu prethodi natječaj koji svake godine ima svoju temu, a ovogodišnji problematizira granice. Festivalsko izdanje i sav njegov sadržaj realizirat će se upravo pod okriljem„Granica“ od 3.09. do 18.09. u Galeriji Klovićevi dvori.

“Kako je svake godine festival sve bogatiji programom i gostima, a udruzi je kao neprofitnoj organizaciji teško financijski pokriti produkciju festivala i ostvarivati ideje, odluka za pokretanje Kickstarter kampanje bila je više nego logična. Model crowdfunding financiranja nam je poznat , Kickstarter platforma je zanimljiva mladima, a sam festival okuplja veliku međunarodnu zajednicu”, objašnjavaju organizatori.

Kickstarter kampanja festivala Organ Vida počela je danas, u ponedjeljak 25.svibnja u 9 sati ujutro (GMT+1) na LINKU, a trajat će ukupno mjesec dana. U to vrijeme cilj je prikupiti 9,500 kanadskih dolara, a nagrade i zahvale se dodjeljuju i za uplate od samo 1 dolara.

Za veće donacije organizatori festivala pripremili su vrijedne nagrade putem kojih žele svoje podržavatelje/ice što više uključiti u festivalsku zajednicu. Neke od nagrada su festivalske majice, potpisani posteri finalista, specijalno dizajnirano izdanje tenisica OV by Borovo Startas, mogućnost pohađanja vrhunskih radionica, večera s pozvanim umjetnicima i organizacijskim timom ili nekoliko dana boravka u Zagrebu za vrijeme festivala i privatna vodstva kroz sve festivalske izložbe.

Sredstva dobivena na Kickstarteru poslužit će za produkciju izložbenog materijala, tiskanje promo materijala i kataloga, hospitality, tehniku, troškove organizacije i troškove kampanje. Priprema za crowdfunding kampanju bila je dugoročna i iscrpna, a pripremao ju je cijeli organizacijski tim Organa Vida uz voditeljicu kampanje Medinu Rešić. Matija Pekić snimio je video za kampanju, Alma Šavar i Anta Bučević stvorile su vizualni identitet, Karla Milevoj bavi se odnosima s javnošću, a asistirali su Hanna Kunić, Ana Marjanović, Matej Subotić, Martin Šatović, Ana Pavlić, i Marko Mihaljević uz kreativno vodstvo Ana-Marije Petričević i Marine Paulenke..

Za više informacija, posjetite Kickstarter stranicu ovdje, projekt pratite putem društvenih mreža kroz oznaku #OVkickstarter.