Objavljeno

Plesni duo “Know What Smokes” u sklopu Queer Zagreb Sezone gostuje u KIC-u

„Know What Smokes“ duo je dugogodišnjih suradnica i plesnih umjetnica iz New Yorka, Kaie Gilje i Lorene Bouboushian stvoren kada su autorice bile suočene sa zahtjevom da stvore „anti-vizualnu“ izvedbu protiv vizualnih paradigmi u izvedbenoj umjetnosti.

Izvedba „Know What Smokes“ u sklopu Queer Zagreb Sezoni održat će se 12. lipnja s početkom u 20 sati u Kulturnom informativnom centru na adresi,  Preradovićeva 5.

Tijekom cijelog trajanja predstave koje će predstaviti zagrebačkoj publici u sklopu Queer Zagreb Sezone, izvođačice ostaju zatvorenih očiju u okolišu stvorenom od odjeće i skrivenih objekata. Koristeći sustav fizičke komunikacije i istražujući prostor kontaktom, u potrazi su za onime što nazivaju reakcijama “živčanog sustava” koje se postižu različitim vrstama dodira, boli, i ostalih osjeta koje dovode do apsurda. Izvedba se odvija na igralištu kojeg oblikuju različitim objektima, ali i publikom koja time postaje dio njihovog alternativnog svijeta.

Kaia Gilje umjetnica iz SAD-a. Školovala se na Sveučilištu u Washingtonu na odsjeku za ples i koreografije. Nakon diplome seli u New York, gdje surađuje s raznim umjetnicima, među kojima treba istaknuti Dreary Somebody, No Collective, Panoply Lab, i Brunu Isakovića.

S Paige Fredlund i Lorene Bouboushian ostvaruje dugogodišnju suradnju, a radovi nastali u sklopu te suradnje izvođeni su diljem Amerike i svijeta.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni KIC-a.

Povezano