Objavljeno

PHmuseum 2017: Natječaj za fotografkinje

PHmuseum – kurirana platforma posvećena suvremenoj fotografiji – predstavio je novu godišnju stipendiju čiji je cilj podržati žene u fotografiji. PHM 2017 Women Photographers Grant fokusiran je na osnaživanje rada i karijera žena i osoba koje se identificiraju kao žene svih dobi i iz svih zemalja, a koje djeluju u raznolikom polju fotografije.

Osim toga, cilj je olakšati razvoj novih generacija i promovirati priče ispričane iz ženske perspektive, reagirajući na nužnost borbe protiv rodne diskriminacije unutar same industrije.

Fotografkinje mogu prijaviti projekt od najviše 20 fotografija. Od toga barem četiri fotografije moraju biti snimljene nakon 1. siječnja 2015. Minimalna rezolucija je 1000px na kraćoj strani, a najveća dozvoljena veličina je 5MB.

“Željela bih vidjeti radove u kojima se etika i estetika – oboje jednako važne – međusobno nadopunjuju i u kojima autorica pokazuje ne samo da ima jedinstvenu perspektivu, već i otvoreni um koji može ispričati priče koje nadilaze stereotipe i klišeje,” objasnila je Allessia Glaviano, jedna od članica žirija i viša urednica fotografije za Vogue Italia i L’Uomo Vogue.

Međunarodni žiri – kojeg čine Allessia Glaviano, Donna Ferrato, Rebecca McClelland i Daniella Zalcman – dodijeliti će novčane nagrade u vrijednosti 8 000 funti te odabrati autoricu koja će dobiti samostalnu izložbu u sklopu festivala Organ Vida u Zagrebu 2018. godine.

1. nagrada: 5 000 funti + projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objava na YET Magazine i promocija na platformi PHM

2. nagrada: 2 000 funti + projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objava na YET Magazine i promocija na platformi PHM

3. nagrada: 1 000 funti + projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objava na YET Magazine i promocija na platformi PHM

Nagrada New Generation: radionica po izboru na ISSP 2018 Summer School, nominacija za World Press Photo 2018. Joop Swart Masterclass, projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objava na YET Magazine i promocija na platformi PHM

 

Prijaviti se možete ovdje.

Rok za prijavu je 12. listopada 2017.

Pobjednice će biti proglašene u studenom 2017.