Objavljeno

Otvorene prijave za stipendije za diplomske i postdiplomske programe na Central European University

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Srednjoeuropskog Sveučilišta (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018./19. 

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Na CEU studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim.  CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.infoa prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske su moguće putem poveznice

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018./2019. je 1. veljače 2018. godine.


Povezano