Objavljeno

OKO: “Exquisite growth” u Francuskom paviljonu

OKO za izložbu u Francuskom paviljonu, koja se otvara 19. listopada i traje do 11. studenog, priprema sedam objekata u kojima, referirajući se na Sedam razdoblja ljudskog života William Shakespearea, razrađuje ljudski životni vijek.

No, kao i kod svih njenih radova, od kojih neki i okružuju paviljon, reference ovdje ne prestaju. Imaginarna bića, životinje-ljudi, mitovi i riječi pjesama pune karakteristične crteže slojevima značenja čije odmotavanje ovisi o vama.

Francuski paviljon kružna je građevina trostruke podijele prostora koji će se u ovoj instalaciji pretvoriti u šest jasnih cjelina sa središnjom, sedmom, izbočenom, izduženom, krnjom piramidom koja predstavlja završetak. Drveni okviri ispunjeni crtežima dodatno su slikarski obrađeni što se umjetnički nastavlja na njene dosadašnje radove u kojima grafičkim i slikarskim tehnikama intervenira u prostor. Ovi suvremeni asamblaži, inspirirani klasičnim tekstom, u potpunosti su prilagođeni lokaciji za koju su rađeni te reflektiraju trenutačnu društvenu situaciju kroz osobnu umjetničku intervenciju.

I za kraj kao sneak peek dijela onoga što vas čeka jedan od poznatih savjeta Baza Luhrmanna:
…Enjoy your body,
use it every way you can…
don’t be afraid of it, or what other people think of it
it’s the greatest instrument you’ll ever own…

U subotu, 21. 10. u 18 sati u Francuskom paviljonu OKO i kustosica Marta Kiš pozivaju vas na vodstvo, razgovor i druženje.

Facebook događaj možete pronaći ovdje.


Povezano