Objavljeno

Nesvrstani – Tjedan za ljude i umjetnost

Od ove godine u Laubi se po prvi puta održava Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost – izravan susret galerista, umjetnika, kustosa, kolekcionara i publike na kojem će 12 nezavisnih galerija i umjetničkih inicijativa izložiti na prodaju selekciju djela eminentih hrvatskih umjetnika. Program traje od 22. do 27. svibnja.

Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost je umjetnička konvencija na kojoj profesionalci iz različitih područja umjetnosti izmjenjuju znanja i iskustva, dok javnost svjedoči novim idejama i aktualnim umjetničkim strujanjima. Na taj način može se steći, ne samo uvid u suvremenu umjetničku produkciju, već i niz posebnosti koje obilježavaju hrvatsko tržište umjetnina, te galerijski sustav i nezavisnu umjetničku scenu kao jedne od još uvijek nedovoljno vidljivih, ali bitnih aktera.

U sklopu programa održat će se i okrugli stolovi i predavanja, a u dvorišnom prostoru Laube posjetitelji će moći uživati u live street artu, nastupima poznatih bendova i DJ-a, projekcijama najboljih filmova s Motovun film festivala te bogatom programu radionica za djecu i mlade.

Program možete pronaći ovdje.

Povezano