Objavljeno

Natječaj za sudjelovanje na izložbi Ja sam…?

Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i spoken word umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala “Prvomajski inkubator” od 27.travnja – 15. svibnja 2018.g. u galeriji „Decumanus“ u gradu Krku.

Započevši 2010. kao Udruga demo bendova grada Krka s primarnim fokusom na razvoj glazbenog stvaralaštva, udruga mijenja ime u Kreativni Krk budući da s vremenom širi područje svog djelovanja koje danas obuhvaća razne društvene, humanitarne i kulturne događaje. Ove godine organiziramo osmo izdanje glazbeno-likovno-edukativnog festivala „Prvomajski Inkubator“ u sklopu kojeg će se održati i izložba na temu „JA SAM…/I AM…“.

Festival je prvenstveno proslava Praznika rada, ali služi i kao platforma za kritički osvrt na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Za Prvomajski Inkubator 2018. g. izabrana je tema koja već tradicionalno govori o radu, ali je ovaj put osobnijeg karaktera. Odmiče se od općenitih, globalnih tema i fenomena i okreće se samom umjetniku-radniku. U fokusu je sada individua na tržištu rada, pojedinac kao dio kolektiva i sistema.

U današnje vrijeme uobičajeno je pri upoznavanju postaviti pitanje: „Čime se baviš/ Što radiš u životu?“ kako bismo odmah stekli neku ideju o toj osobi, stavili je u „ladicu“. Ljude se definira prema njihovom zanimanju, a ne prema onome što oni vole / jesu / žele / stvaraju… U procesu građenja uspješnih i prije svega profitabilnih karijera u zapadnom svijetu nije više bitno TKO i ŠTO je netko, nego samo kako ga se najviše može iskoristiti te koliko može doprinijeti korporaciji i sistemu u kojem se nalazi. Zaposlenici postaju brojke i dok u uredu provode najveći dio dana,  nevažno je što oni možda imaju neki talent jer ako nije direktno upotrebljiv na poslu, nažalost ga onda ni ne stignu ispoljiti. 

Želja organizatora je dati platformu umjetnicima da pokažu sve one dijelove sebe (imaginarne ili realne) koji ne mogu uvijek doći do izražaja, a bitni su za njihovo samoodređenje. 

Ovaj natječaj je poziv umjetnicima da kroz umjetnički rad u bilo kojem mediju, dovrše rečenicu “Ja sam…”/ “I am…” i definiraju predodžbu o sebi, sebe kao osobu, kao umjetnika, da predstave što ih karakterizira i određuje. 

Prijave se šalju na adresu art@kreativnikrk.com s naznakom „Za izložbu“, te moraju stići zaključno s 9. ožujkom 2018. do 23:59 sati.

Detaljne informacije o natječaju pronađite ovdje.

Povezano