Objavljeno

Natječaj za rezidenciju: Rekvijem za propalu državu

Centar za suvremenu umjetnost HALLE 14 u Leipzigu raspisao je natječaj za rezidenciju na temu Rekvijem za propalu državu, koja će se odvijati u sklopu istoimenog projekta posvećenog i danas prisutnim posljedicama sistema u Njemačkoj Demokratskoj Republici (DDR-u).

 

Izložba će se održati od 14. travnja do 5. kolovoza 2018., a HALLE 14 nagradit će rezidencijalnom stipendijom jednog vizualnog umjetnika/cu. Izložba propiruje dugoročne posljedice DDR-a koje, premda je država prestala postojati 1990., i danas utječe na političke promjene te nesvjesno određuju naše akcije.

Natječaj je namijenjen vizualnim umjetnicima diljem svijeta, rođenima nakon 31. 12. 1979.

Rok za prijavu je 6. prosinca 2017., a prijavni obrazac može se preuzeti putem web stranice: www.halle14.org. Sredinom prosinca nezavisni žiri odabrat će najbolju prijavu.

Rezidencija uključuje rad na temi u trajanju od tri mjeseca (od 1. veljače do 30. travnja 2018.) u studiju HALLE 14, mjesečnu stipendiju od 1000 eura tijekom tog perioda, honorar od 500 eura te putne troškove u istom iznosu.

Više o temi izložbe i propozicijama natječaja možete doznati ovdje.

HALLE 14 neprofitni je umjetnički centar osnovan 2002. u Leipzigu, s prostorom za prezentaciju, refleksiju i komunikaciju o suvremenoj umjetnosti. Smješten je u industrijskog zgradi unutar bivšeg tvorničkog kompleksa Leipziger Baumwollspinnerei. HALLE 14 uključuje i jedinstvenu umjetničku biblioteku, s kolekcijom od preko 25000 knjiga i drugih medija, program umjetničke edukacije, seriju događanja i studio program, što ga čini agilnim i međunarodno prepoznatim umjetničkim središtem.


Povezano