Objavljeno

Modeli građanske participacije – Predstavljanje prijedloga građana za razvoj lokalne zajednice na Trešnjevci sjever

U srijedu, 30. studenog 2016., u 12.30 sati u vijećnici (prostorija 301) na adresi Park Stara Trešnjevka 2, trešnjevačka udruga K-Zona predstavit će iskustva i rezultate akcija namijenjenih povećanju participacije građanki i građana u razvoju lokalne zajednice na Trešnjevci sjever provedenih u okviru projekta Moje mjesto u zajednici.

Predstavit ćemo 10 ključnih savjeta stanovnica i stanovnika Trešnjevke koji su proizašli iz preko 900 glasova građana prikupljenih u akcijama koje je udruga K-zona provodila od lipnja ove godine, a tiču se poboljšanje kvalitete života  na Trešnjevci sjever.

Dotaknut ćemo se istraživanja Moje mjesto u zajednici, web aplikacije na kojoj građani i građanke mogu upisivati svoje probleme, pohvale, prijedloge i ideje za unapređenje života na Trešnjevci sjever, a kratko će biti predstavljeni i zagovarački video, letak i brošura koja donosi korisne inforamcije i kontakte institucija kojima se građani/ke sa svojim problemima mogu javiti u Gradu Zagrebu, a posebnim naglaskom na Trešnjevku sjever.

U svrhu poticanja dijaloga među raznovrsnim akterima na području Trešnjevke sjever te uspostavljanja suradnje pri planiranja daljnjih aktivnosti za implementaciju potrebnih poboljšanja, K-zona će predstaviti i prijedloge inovativnih rješenja u ovoj gradskoj četvrti koje planira provoditi u 2017. godini.

Pridružite nam se i podržite nas u nastojanjima da Trešnjevka sjever postane prvi zagrebački kvart u kojem se osnažuje participacija lokalne zajednice po uzoru na progresivne europske gradove.

Rezultati akcija i predložena rješenja će biti korisna svim akterima s područja Grada Zagreba, posebice Trešnjevke sjever, jedinicama lokalne uprave, udrugama i institucijama u planiranju aktivnosti koje odgovaraju na stvarne i prioritetne potrebe stanovništva.

 

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije.


Povezano