Objavljeno

Ljubica Letinić i Lana Deban osmislile aplikaciju za audioknjige na južnoslavenskim jezicima

Ljubica Letinić i Lana Deban osmislile su book&zvook, aplikaciju za slušanje književnosti na južnoslavenskim jezicima, a u ponudi je dvadesetak biranih naslova koje čitaju vrhunski glumci, katkad i sami autori, piše Tportal.

Aplikacija je još u testnoj fazi, ali se lansiranje očekuje vrlo brzo, u narednih nekoliko tjedana.

Naša aplikacija je za sve više ljudi sa sve manje vremena,” kaže Ljubica Letinić, nagrađivana radijska autorica. “Moja kolegica Lana Deban, koja je dramska ton-majstorica, i ja zvukom se bavimo preko 20 godina i već smo dugo razmišljale o projektu audioknjige, ali dosad nam se nije činilo da je došao trenutak za to. Sada jest, zahvaljujući pametnim telefonima, sve skupa je jako praktično, knjiga ti je tu, uvijek pri ruci i zašto ne isprobati u trenucima kad vidiš da imaš pola sata praznog hoda,” kaže Letinić.

U ovom trenutku raspolažu s dvadesetak naslova, ali nisu ih sve producirale Lana i Ljubica, već su prikupile i druga izdanja za koja im se činilo da ih vrijedi emitirati. Primjerice, prije deset godina jedna mala producentska kuća je snimila tada najpopularnijih nekoliko domaćih pisaca. Također, u suradnji su i s kućom Reflektor u Beogradu, koja je u međuvremenu prestala producirati knjige, ali su prije šest godina proizveli šest audio-naslova.

Među audioknjigama koje nude su i Sjećanje šume Damira Karakaša, kojeg je pročitao Živko Anočić, i Ježeva kućica Branka Ćopića u kojemu je narator Sven Medvešek, a glasove životinjama posudili su Filip Križan, Jelena Miholjević, Livio Badurina, Filip Šovagović, Elizabeta Kukić i Lela Margitić. Muziku je komponirao Dubravko Robić. Tu su i Ljubavni roman Ivane Sajko te Hotel Zagorje Ivane Bodrožić, koja je svoju knjigu sama pročitala.

Aplikaciju book&zvook možete skinuti ovdje.


Povezano