Objavljeno

Lezbijada 2018.

Legendarna LezBijada u organizaciji kolektiva Zbeletron se vraća i ove godine s novim programom, na novom mjestu! Dok će Životari u subotu 19. svibnja bauljati Zagrebom i znojiti se na užarenom asfaltu, Zbeletron vas poziva da mu se pridružite u njegovoj maloj Oazi kraj Krematorija Mirogoj!

Bilo da se želite odmoriti uz koji gemišt, roštilj i dobru glazbu i osloboditi se negativne energije prouzrokovane hrvatskom realnošću ili pak jednostavno uživati u većim idiotarijama od onih koje može osmisliti Željka Markić – Lezbijada je pravo mjesto za vas!

Lezbijada je nastala 2017. godine kao događaj kojim Zbeletron želi osnažiti LGBTIQ+ zajednicu u bavljenju sportom, kroz ‘sportove’ koji su im već poznati, ali najvažnije zabaviti se i osigurati siguran prostor u kojem financijske i tjelesne mogućnosti nisu prepreka za bavljenje fizičkom aktivnošću. Iako Lezbijada nije klasičan sportski događaj, organiziran od agencije i plaćen od strane sponzora, organizatorice sport shvaćaju jako ozbiljno, jer je ipak veliki dio naše kulture te utječe na svakodnevni život mnogih od nas. 

Proglas od prošle godine vrijedi i ove:

„Mi želimo da konačno postane vidljivo da je sport i ženska stvar. Da Blanke ne postanu najpoznatije tek kad počnu osvajati zlata koja posvećuju Bogu, da kada nam se kući vrati medaljom ovjenčana sportašica članci o njezinom uspjehu ne budu posvećeni porijeklu njezinog koplja, da o košarkašicama ne čitamo kao o zanosnim ljepoticama, dok paralelno razna muška imena pune rubrike naših novina svojim najbanalnijim uspjesima.„

Lezbijadu ne financira Hrvatski sportski savez, pa će broj natjecanja biti mrvicu skromniji, no odlučile smo olakšati sudjelovanje i razbiti strah od prijava osmislivši sportove koji su dobro poznati gotovo svakoj lezBijki i svima koji_e žele sudjelovati na LezBijskoj olimpijadi. Na vama je samo da okupite svoje timove (po timu je dopušteno maksimalno 5 članica i/ili članova)!

Oslobodimo sport od toksične navijačke kulture, neka jedino razbijanje na Lezbijadi bude pivom po akcijskoj cijeni.

PROGRAM

12:00 – 16:00 Glazbeni program

Veganski roštilj – hot seitan dog uz grillano povrće i salatu za donaciju od 15 kn.
Chill, sport i rekreacija (osigurani suncobrani, dekice, lopte, reketi i loptice za badminton, kao i karte za Uno, šah i ostali sadržaji za nešto mirnije sportašice)
Pijuckanje po akcijskim cijenama – na lokaciji smo osigurale jeftinu cugu na donacije, prihvatljivu za svaki džep. 

16:00 – 20:00 LEZBIJADA!

1. Otvaranje pive upaljačem u vis, točenje pive u plastične čaše, eksanje pive 
2. Otkopčavanje grudnjaka na 100cm leđno (po principu kamikaza) 
3. Skok u stan Vol.2 
4. Umjetničko lizanje 
5. O, dojka na pijesku!
6. Skok s vodkom
7. Skokovi u modu 
8. Pobačaj u dalj 
9. Tresure hunt: Sastavi Lesbian Starter Kit

PODRŠKA UDRUZI Natjecateljski timovi – kotizacija od 10kn po osobi

20:00 – 24:00 Plesno rastezanje nakon lezbijade kako se nijedna lezbijka ne bi probudila s upalom mišića.

*Iako je LezBijska olimpijada namijenjena prvenstveno lezbijkama i biseksualkama, na događaj i samo natjecanje pozvani su svi podržavatelji i podržavateljice LGBT+ zajednice, bez obzira na njihove rodne, seksualne i ostale identitete, kao i njihovi ljubimci! ??

Više informacija o LezBijadi možete potražiti na Facebook stranici događanja

Povezano