Objavljeno

Kreativne strategije: Početnica – tribine u galeriji Filodrammatica

U okviru programa multimedijalne instalacije Početnica, od 17. do 19. studenog u galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/I) održat će se tri tribine u organizaciji udruge Drugo more i grupe Direktna demokracija u školi. Ulaz je slobodan.

Na tribini Što je to TTIP i zašto se o tome šuti, koja će se održati u utorak 17. studenog s početkom u 19 sati, članovi organizacija GONG, Zelena akcija i Zaustavimo TTIP, Duje Prkut i Hrvoje Radovanović, raspravljat će o kontroverznom Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP), najvećem sporazumu o slobodnoj trgovini u ljudskoj povijesti.

Idućeg dana, u srijedu 18. studenog u 18 sati, održat će se tribina Lijeva kritika civilnog društva, na kojoj će Stipe Ćurković iz Centra za radničke studije te Zdravko Popović i Suzana Kunac iz grupe Direktna demokracija u školi ponuditi kritiku i uputiti na problematiku suvremenog koncepta civilnog društva, koje često ide u prilog održavanju i produbljivanju postojećih kapitalističkih odnosa.

Posljednja u nizu tribina zakazana je za četvrtak 19. studenog, s početkom u 18 sati. Govornici na tribini Zajedništvo na dokovima: solidarnost na primjeru lučkih radnika i pomoraca govorit će o ideji solidarnosti koja je i dalje jedna od najvažnijih sindikalnih vrijednosti, u vremenu kada radnici i sindikati pronalaze nove načine njezinog iskazivanja.

Sindikalisti pomoraca Hrvatske, Luke Rijeka i Luke Kopar raspravljat će o problemima s kojima se susreću u svakodnevnim aktivnostima, kao i o mogućnostima zajedničkog organiziranja u borbi za svoja prava.

Više informacija o sadržaju tribina možete pronaći na službenim stranicama udruge Drugo more ili na facebook stranici eventa.

Povezano