Objavljeno

Konferencija ‘Položaj žene u javnom životu’

Konferencija i javna diskusija održat će se u petak 13.lipnja u Medijateci Francuskog Instituta u Zarebu (Preradovićeva 5), s početkom u 9:00 i trajanjem do 11 sati.

Predavačice:

– Gđa. Nathalie Loiseau, direktorica francuske Nacionalne škole za upravu / Ecole Nationale d’Administration (ENA);

– Gđa. Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH;

– Gđa. Melita Mulić, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Gospođa Nathalie Loiseau imenovana je kao direktorica francuske Nacionalne škole za upravu u listopadu 2012. godine. Prije toga 26 godina radila je kao diplomatkinja u francuskom Ministarstvu vanjskih poslova. Radila je kako u sjedištu Ministarstva u Parizu, tako i na nekoliko pozicija u inozemstvu, uključujući Indoneziju, Senegal, Maroko i Sjedinjene Američke Države, gdje je bila savjetnik za odnose sa medijima i glasnogovornik veleposlanstva u Washingtonu između 2002. i 2007. godine. U Parizu je bila direktor za ljudske resurse, a zatim ravnatelj Uprave za administraciju Ministarstva. Gospođa Nathalie Loiseau diplomirala je na pariškom Institutu za političke studije (Sciences Po Paris) i na Nacionalnom institutu za orijentalne jezike i civilizacije (INALCO) na mandarinskom kineskom.

Uvodnu riječ održati će Veleposlanica Francuske u Republici Hrvatskoj, Njezina Ekselencija, Michèle Boccoz.

Nakon debate, gđa. Loiseau i gđa. Ljubičić odgovarati će na pitanja zainteresiranim medijima nakon održanih predavanja i diskusije.

(Predavanje će se održati na engleskom jeziku, prijevod nije osiguran).


Povezano