Objavljeno

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu radionicu pisanja za film

Kinoklub Zagreb petu godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij.

Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija, odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.
 
Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz deset dvosatnih sesija u listopadu i studenom 2017.
 
Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.
 
Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 
 
Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.
 
Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima.
 
Prijave traju do 30. rujna 2017. na visnja.pentic@gmail.com


Povezano