Objavljeno

Još malo do koncerta The xx i Jenny Hval u Boćarskom domu

Za samo tjedan dana, 28. studenog, u Zagrebu će prvi put nastupiti britanski bend The xx.

Britanski electro pop trio nedavno je objavio 22 datuma europske turneje koja slijedi nakon objave studijskog albuma I See You. Unatoč dugačkoj seriji nastupa zagrebački koncert ostaje jedini u našoj regiji.

Europsku turneju, koju započinju 28. studenog nastupom u Boćarskom domu, bend nastavlja u veljači i ožujku 2017. godine. Niz od 22 koncerta kreće 8. veljače u švedskom Hovetu i traje do 17. ožujka kad će svirati u Motorpoint Areni u West Walesu. U mjesec i pol bend će obići Švedsku, Dansku, Njemačku, Francusku, Švicarsku, Italiju, Austriju, Belgiju te Veliku Britaniju i promovirati treće izdanje, album I See You planiran za 13. siječnja.

Novi materijal The xx su najavili singlom „On Hold” kojeg će prvi put koncertno izvesti upravo u Boćarskom domu. Koncert u Zagrebu bit će njihov prvi nakon dvije i pol godine pauze te početna stanica prvog djela turneje tijekom koje će proći kroz Češku, Poljsku i Litvu. Set lista će im, osim novih materijala, sadržavati pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina.

Kao predizvođačica nastupiti će hvaljena norveška autorica Jenny Hval koja će na ovom nastupu promovirati svoj nedavno izdani album Blood Bitch, o kojemu je već pohvalno pisala naša Ivna Franić, ponovno potvrdivši kako ju smatra jednom od najzanimljivijih novih izvođačica.

Organizatori javljaju da je ulaznica u pretprodaji za zagrebački koncert ostalo još jako malo. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 170 kn, te 200 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta na kojima ih možete pronaći su: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 1, Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a, Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr. 


Povezano