Objavljeno

Izložba “Tate iz Švedske i Hrvatske”

U sklopu Festivala tata otvara se izložba “Tate iz Švedske i Hrvatske” koja se održava 21. i 22. travnja u Galeriji Forum (Teslina 16).

Izložba “Tate iz Švedske i Hrvatske nastavlja se na projekt Swedish Dads Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Dio izložbe “Tate iz Švedske i Hrvatske” uključivat će 25 fotografija s izložbe Swedish Dads koja prikazuje portrete očeva koji su odlučili ostati kod kuće s djecom najmanje šest mjeseci. Fotograf Johan Bävman istražuje zašto su ovi očevi odlučili ostati kod kuće sa svojom djecom i kako se zbog toga promijenio njihov odnos s partnerom/icom i njihovom djecom.

Uz fotografije tata iz Švedske na izložbi će biti prikazane i fotografije tata iz Hrvatske. Ukupno 25 fotografija tata iz Hrvatske uključuje prikaz tata u svakodnevnoj brizi za dijete u dobi od djetetova rođenja do 18 mjeseci života.

Fotografije tata iz Hrvatske prikupljane su na javnom foto natječaju #SUPERTATA kojeg je provodio Festival tata od 19. ožujka do 4. travnja 2018. godine.

Radno vrijeme galerije:
subota 21. travnja: 10 – 15h
nedjelja 22. travnja: 10 – 14h


Povezano