Objavljeno

Izložba: Grad na drugi pogled / Vrbovec 2018.

Završila je jos jedna sekvenca Grada na drugi pogled, putujućeg interdisciplinarnog edukacijsko-izložbenog projekta udruge PUNKT, koji kroz umrežavanje povezuje angažirano promišljanje grada i edukaciju mladih kroz medij videa te razvoj publike. Od kraja ožujka projekt se odvijao u Vrbovcu, kroz suradnju sa 7 lokalnih partnera: I. OŠ Vrbovec, II. OŠ Vrbovec, Srednjom školom Vrbovec, POU Vrbovec, Narodnom knjižnicom Vrbovec, udrugama Avis Rara Studio i VUM.

Od sredine svibnja, u vrbovečkim školama održane su 4 novomedijske radionice inspirirane gradom, radionica istraživanja grada kroz zvuk i radionica za poboljšanje javnog prostora. Radionice su vodili vizualni umjetnici Vanja Babić, Verena Jakuš, Iva Ćurić, glazbenica Kaja Farszky, filmski umjetnik Tomislav Šoban i analitičar javnog prostora i aktivist Saša Šimpraga.
Osim radionica koje su se, svaka kroz pet termina, odvijale tijekom dva mjesca u školama i javnom prostoru grada, u sklopu projektne sekvence, u Narodnoj knjižnici Vrbovec održan je i popratni program: predavanja na temu grada, izgradnje zajednice i umjetnosti u javnom prostoru, prezentacije vrbovečkih udruga-partnera na projektu te urbana šetnja, kroz koji se i šira javnost uključila u istraživanje „drugog“ pogleda na grad.

Otvorenje izložbe GRAD NA DRUGI POGLED / Vrbovec 2018. održat će se u Maloj galeriji POU Vrbovec (Kolodvorska 1) u petak, 25. svibnja u 19h. U sklopu otvorenja, u 20h u kino dvorani POU održat će se i zvučni hepening ZVUKOVEC, rezultat jedne od realiziranih radionica.

Sudionici izložbe: učenici I. OŠ Vrbovec, II. OŠ Vrbovec, Glazbenog odjela II. OŠ Vrbovec i Srednje škole Vrbovec + umjetnici i mentori: Vanja Babić, Iva Ćurić, Kaja Farszky, Antonio Grgić, Ana Horvat, Verena Jakuš i Tomislav Šoban + obitelj Kuten.

Sudionici projekta realizirali su radove u mediju filma, video i audio instalacija, objekata, mapa, fotografija i aktivističke inicijative. Tako će na izložbi u Maloj Galeriji POU rezultati biti predstavljeni kao multimedijalno ambijentalno tijelo, sastavljeno od različitih pogleda, imaginacija i promišljanja grada. Zastupljeni su radovi učenika, ali i njihovih mentora (Babić, Jakuš, Ćurić, Farszky, Šoban), umjetnika Ane Horvat i Antonia Grgića te samoinicijativni prilog obitelji Kuten, inspiriran aktivnostima Gn2p-Vrbovec.
Filmski dio produkcije publika će imati priliku pogledati i u kino-formatu, 16. 6., povodom Dana Grada, u kinu POU Vrbovec, dok će u nastavku, 18. 6., na izložbi u prozorima Narodne knjižnice Vrbovec, u obliku dokumentarnih plakata biti predstavaljena čitava projektna sekvenca Grad na drugi pogled/Vrbovec 2018.

Izložba traje od 26. 5. do 4. 6., a bit će otvorena svaki dan osim nedjelje, od 18.30 do 20.30.


Povezano