Objavljeno

Izaberite dobrotvorku godine!

Već četvrtu godinu zaredom Zaklada Zamah poziva vas da izaberete ženu koja zaslužuje nagradu za dobrotvorku godine. Kao i svake godine dosad, dobrotvorku godine biraju svi posjetitelji stranice.

Organiziranjem izbora Zaklada Zamah želi naglasiti važnost dobrotvornog rada, djelovanja za opće dobro i ženskoga doprinosa razvoju filantropije. Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda.

U prethodna tri izbora, od 2011. godine kada je ustanovljena nagrada ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine‘, predstavljene su ukupno 33 žene i prikazani inspirativni primjeri dobrotvorstva, nesebičnosti, čovjekoljublja – u različitim područjima, običnim i neobičnim zanimanjima i hobijima. Njihovi nas primjeri nadahnjuju i obvezuju da i sami pronađemo područje u kojem se možemo aktivirati i tako pridonijeti općem dobru.

Ove godine, Zaklada Zamah predstavlja 10 kandidatkinja, a njihove kratke biografije i informacije o dobrotvornom radu potražite ovdje.

Anketa je postavljena na stranici http://dobrotvorka.zamah.hr/ dobrotvorka-2014, a nagrada će biti dodijeljena na svečanosti u prosincu, na kojoj će sudjelovati sve kandidatkinje.