Objavljeno

Istraživanje + narativi & platforme – radionica s Laiom Abril

Cilj ove radionice, koju vodi novinarka i umjetnica Laia Abril, je pružiti sudionicama niz alata i strategija za poboljšanje istraživanja i konstrukcije narativa u njihovim vlastitim projektima. Abrilin rad temelji se na istraživanju i fokusiran je na konceptualizaciju i interpretaciju činjenica uz pomoć fotografije, videa i multimedijskih instalacija.

Abril će sudionice upoznati sa svojom kolaborativnom kreativnom metodom koju je razvila za konstruiranje, analiziranje i pročišćavanje narativa na nizu različitih platformi. Primjeri njenih radova i metodologije služiti će kao poticaj da sudionici nanovo promisle vlastite projekte.

Radionica će također pokazati kako kombinacija različitih medija kao što su fotografija, dizajn, tekst, film ili ilustracija mogu transformirati neku ideju u širi umjetnički projekt. Sudionice su pozvane na radionicu donijeti primjere svojih dovršenih radova ili nacrte radova na kojima bi željele raditi. Projekti ili ideje u ranoj fazi razvoja više će se fokusirati na osmišljavanje plana istraživanja nego na uređivanje postojećeg materijala.

Broj sudionika/ca: 12

Jezik: engleski

Datum održavanja: 13. – 15. rujna 2018.

Mjesto održavanja: Akademija dramske umjetnosti, Zagreb

Kotizacija: 200 EUR

Prijaviti se možete do 20. kolovoza 2018. putem emaila: workshops@organvida.com

Više informacija

Povezano