Objavljeno

Filozofski Teatar – Hito Steyerl

Nova gošća Filozofskog teatra, u nedjelju, 17. lipnja njemačka je umjetnica i teoretičarka umjetnosti Hito Steyerl, poznata po svojim snažnim stavovima i izazivanju odnosa moći u svijetu umjetnosti.

Njezini video radovi i instalacije zasnovane na povijesnim i političkim narativima, bavljenje digitalnom kulturom i pitanjem identiteta te oštri tekstovi i javni nastupi, uvijek odjekuju diljem svijeta umjetnosti, pa je Hito Steyerl nedavno proglašena najutjecajnijom ličnošću suvremene umjetnosti u 2017. godini.

Na poznatoj listi od 100 najutjecajnijih ličnosti u svijetu umjetnosti koju objavljuje magazin ArtReview, prvi se put na samome vrhu našla žena. Umjetnost je moćna ili je u najmanju ruku konstrukt različitih snaga, koje nisu uvijek pozitivne. To je nešto što Steyerl prepoznaje. Našla se na vrhu liste zbog kontinuiranih pokušaja da poremeti odnose moći, napisao je ArtReview.

Hito Steyerl, koja sebe nerado naziva umjetnicom, o svojem radu te o stanju u suvremenoj umjetnosti, ali i svijetu, razgovarat će s filozofom Srećkom Horvatom.

Gostovanje Hito Steyerl u Hrvatskome narodnom kazalištu 17. lipnja ujedno označava i završetak sezone Filozofskog teatra, a nova sezona počinje na jesen.

Ulaznice možete kupiti na stranici HNK.


Povezano