Objavljeno

FAKI 2018 otvoreni poziv

 21. FAKI otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju festivala alternativnog kazališnog izričaja.Tema ovogodišnjeg FAKI-ja fizički je teatar, lišen generalizacija i stereotipa, oslobođen nadijevanja višeznačnih imena jednim te istim stvarima, komuniciran pokretom kao izvedbenim jezikom.

Performativni sadržaj 21. FAKI-ja fokusiran je na problematici ljudskoga tijela kao najznačajnijeg instrumenta ekspresije dualiteta želje i volje, strasti i razuma, te neverbalnim predstavama koje se kao svojom tematskom polazišnom točkom služe tijelom izvođača.

Natječaj je otvoren aplikacijama u periodu 26.01.–28.02.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: goo.gl/forms/FULfq6pgZI953vQp2

Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za rezidencije i izvedbe do 01.04.2018.

Nudimo:
– dijeljeni smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji u okviru rezidencije
– dijeljeni smještaj za gostujuće izvedbe u sklopu festivala
– sufinanciranje putnih troškova (do 200€ za pojedince/ke i do 500€ za grupe)
– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
– vanjsko oko tijekom rezidencije
– prostore za probe i izvedbe
– tehničku podršku
– promociju

Rok za prijave: 28.02.2018.
Datumi održavanja rezidencija: 1.–27.5.2018.
Datumi održavanja festivala: 22.–27.5.2018.

Pitanja: faki@attack.hr

Više o natječaju na http://attack.hr/FAKI21-open-call/

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe.


Povezano