Objavljeno

Društvene mreže netransparentne po pitanju zlostavljanja žena na internetu

Prevencija zlostavljanja žena putem novih tehnologije važna je komponenta u zaustavljanju zlostavljanja danas te doprinosi stvaranju sigurnog okruženja za žene i djevojčice u svim sferama života.

Nedavno objavljeni rezultati globalnog istraživanja Zaustavite nasilje: ženska prava i sigurnost online pokazuju da najraširenije društvene mreže nisu transparentne u odnosu na način rješavanja tog problema i uklanjanja uznemiravajućeg sadržaja.

“Ove tvrtke odgovorne su za svoje korisnike, a tako puno toga što rade događa se iza zatvorenih vrata”, kaže Sarah Baker, globalna koordinatorica Take Back The Tech. “Voljeli bismo vidjeti podatke o tome koliko ljudi podnosi prijave, njihovu demografiju (uključujući zemlju i jezik) i ukupne rezultate tih prijava. Također želimo znati više o ljudima u pozadini koji donose odluke. U kojim zemljama žive? Kako su uvježbani?”

Društvene mreže (Facebook, Twitter i YouTube) oslanjaju se na korisnike koji prijavljuju neprikladan ili uvredljiv sadržaj. Stoga bi bilo zanimljivo vidjeti na koji način prilaze rješavanju tih prijava i da li korisnici mogu imati povjerenja u njih.

Na primjer, kad netko na YouTube-u označi sadržaj neprihvatljivim, algoritam određuje prioritet prijave tako da žrtva ne može znati koliko će dugo čekati. U slučaju Twitter-a, korisnik nakon prijave sadržaja dobiva automatsku poruku kojom ga mole za “strpljenje”. U oba slučaja ne postoje indikacije tko pregledava prijavu, koje čimbenike uzimaju u obzir i koliko dugo će se čekati na akciju. Također, ne postoji mogućnost žalbe na odluku.

Facebook jedini ima javno objavljen proces u slučaju prijave i navodi vremenski okvir od 72 sata za “većinu” prijava, a od 2012. godine žrtve imaju i mogućnost praćenja statusa rješavanja putem svojih korisničkih sučelja, kao i vidjeti objašnjenje donesene odluke, zbog čega je Facebook jedini od navedenih servisa koji je dobio “prolaznu” ocjenu.

Ipak, niti Facebook ne objavljuje podatke o količini zlostavljačkog sadržaja, što aktivisti smatraju mjerilom odgovornosti društvenih mreža prema njihovim korisnicima. Glasnogovornica Facebooka ne isključuje mogućnost objave tih podataka u skorijoj budućnosti.

Zanimljivo je da mnoge tvrtke imaju nevjerojatno učinkovitu i transparentnu politiku oko autorskih prava, navodi Baker. Google ide tako daleko da možete saznati koliko je točno zahtjeva za skidanjem zaštićenog materijala zaprimio, od kojih vlasnika i s kojih domena. Ove su godine, Facebook, Twitter i YouTube (u vlasništvu Google-a), pod pritiskom javnosti objavili i izvješća o rasnoj i rodnoj strukturi. Nije nemoguće, i tehnički nedostižno, da se učini ista stvar s podacima o količini prijava i vremenu odaziva.

Do tada, na stranici takebackthetech.net možete i sami ocijeniti Facebook, Twitter i YouTube i na taj se način uključiti u akciju. [B.Z.] AWID/Washington Post


Povezano