Objavljeno

Dobar početak za održivo susjedstvo

Udruge Hrvatska permakultura i Vestigium organiziraju dvodnevni tečaj za tranzicijske aktiviste i inicijative u zajednici u Zagrebu. Ovo je jedinstvena prilika za stjecanje korisnih saznanja i upoznavanje s ljudima koji rade slične zanimljive stvari.

“Dobar početak za održivo susjedstvo” je verzija tečaja Transition Launch, osnovnog treninga za tranzicijske inicijative, te za pojedince koji rade na okupljanju takvih inicijativa. Tečaj će također biti odlična prilika za razmjenu iskustva, umrežavanje i međusobno bodrenje.

Tečaj će biti održan u Domu kulture Prečko (Prečko 2a, Zagreb), tokom cijele subote i nedjelje, 2. i 3.12.2017. od 10 do 19 sati (moguće male promjene u satnici).

Ovaj tečaj je idealan za aktiviste koji su ili početnici oko organiziranja inicijativa u svojim lokalnim zajednicama, ili za one koji to već rade, ali bi voljeli saznati više. Sve je primjenjivo kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.

Tečaj će aktiviste osposobiti za sljedeće:
– što je društvena tranzicija i kako radimo s kompleksnim sistemima u kojima se isprepliću zajednica, energija, ekologija, ekonomija i drugo
– kako komunicirati o klimatskim promjenama, vrhuncu nafte i drugim razlozima zašto nam je potrebna društvena tranzicija
– principi tranzicije i otpornih zajednica; povezanost s permakulturom
– proces društvene tranzicije za ranu fazu u organizaciji zajednice;
– kako formirati grupu i kako započeti konkretne projekte u zajednici
– kreiranje pozitivne vizije budućnosti i zašto je to važno za zajednicu
– proces društvene promjene; razvoj tranzicijskih inicijativa i kako voditi proces aktiviranja zajednice
– kolaborativne i horizontalne grupe; suodlučivanje
– tehnike za informiranje, organiziranje i kreativno facilitiranje javnih događaja
– društvena tranzicija kao vanjski, ali i unutarnji (osobni) proces

Tečaj je izrazito praktičnog karaktera i velikim dijelom se sastoji od vježbi kroz koje sudionici usvajaju metode koje kasnije mogu primijeniti u svojim grupama ili na javnim događajima.

Sudionici mogu sami odabrati donaciju za sudjelovanje prema svojim mogućnostima (preporučena donacija 200-300 kn). Nudimo i mogućnost stipendiranja*, odnosno besplatnog sudjelovanja za pojedince koji su već aktivni kao volonteri u svojoj zajednici.

==>> Za prijavu ispunite online obrazac ovdje
==>> (klik na link): https://goo.gl/R725sN

Broj sudionika je ograničen.

*Ukoliko se prijavljujete za stipendiju, molimo da obrazac za prijavu ispunite najkasnije do ponedjeljka, 27.11.2017. i obrazložite svoje iskustvo i motivaciju. Stipendije se odobravaju uz diskreciju organizatora, a omogućene su zahvaljujući donacijama polaznika tečaja koji je bio održan prošle godine. Nadamo se da će se i ove godine prikupiti dovoljno sredstava da “prenesemo dalje” za neki drugi put 🙂

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se mailom na: udruga.vestigium@gmail.com

Više informacija potražite na Facebooku eventu.


Povezano