Objavljeno

Autorske bure u Booksi

utorak12. lipnja u klubu Booksa, u 20 sati, u sklopu projekta Lungomare – Rijeka: Europska prijestolnica kulture 2020, gostovat će petoro autorica i autora: Robert PerišićAsja BakićMilena BeniniDamir Karakaš i Nora Verde.

Projekt Lungomare dovodi suvremene umjetnike/ice na petnaest lokacija na Kvarneru. Te će lokacije 2020. godine biti povezane kulturno-turističkom rutom na kojoj će se izvesti instalacije umjetnika/ica inspirirane ovim mjestima.

Prvi dio projekta su Autorske bure – projekt koji se sastoji od petnaest rezidencija za pisce. U periodu od ožujka do svibnja, petnaest odabranih autora Regiona provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera (svaki/a autor/ica na svojoj lokaciji). Svi autori i autorice, vezano uz lokaciju na kojoj su boravili, napisali su priče, a na jesen ove godine one će biti predstavljene javnosti u obliku knjige.

Na ovom jedinstvenom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca regiona; Faruk Šehić (riječka ribarnica), Dorta Jagić (Volosko), Milena Benini (Mošćenička Draga), Vladimir Arsenijević (riječke plaže), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Robert Perišić (Crikvenica), Enver Krivac (Zebar), Edo Popović (Baška), Asja Bakić (Lopar), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj) i Bekim Sejranović (Susak).

Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarat će o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.

Program je realiziran uz potporu lokalnih samouprava i partnera u mjestima rezidencija.

Više informacija o događanju možete potražiti na službenim stranicama Bookse ili na Facebook stranici eventa.

Povezano