Objavljeno

Attack poziva na radionice medijskog aktivizma

Autonomni kulturni centar Attack! poziva mlade zainteresirane za medijski aktivizam da se uključe u projekt MEDIA ATTACK. Kroz kreativne radionice sudionici će se susresti s osnovama novinarstva, produkcije tekstualnih, vizualnih i audiovizualnih sadržaja te njihovim komuniciranjem kroz različite internetske platforme.

Vještine i znanja stečena na radionicama primjenjivat će se i u praksi. Intervjui, videa, podcasti te izvještaji s koncerata i drugih događanja koja se odvijaju pod okriljem šarenih zidina Medike, a i šire, činit će praktičan dio projekta.

 

U sklopu radionica će se stjecati osnovna teorijska i praktična znanja o novinarstvu i kreiranju medijskih sadržaja, osnovama fotografije i korištenja programa za uređivanje fotografija, osnovama video produkcije, odgovornom korištenju interneta i društvenih mreža te objavljivanju materijala na internetskim stranicama, portalima i društvenim mrežama.

Radionice će se održavati od rujna do prosinca 2015., a prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. rujna.

Sudionici trebaju imati između 16 i 25 godina te na adresu akc.attack@gmail.com poslati ime, prezime, broj mobitela, e-mail adresu, do 10 rečenica o sebi i svojim interesima te kratko motivacijsko pismo (do 1500 znakova).

Projekt provodi Autonomni kulturni centar ATTACK! u suradnji s udrugom Biro Radost uz potporu Grada Zagreba. Attack


Povezano