Objavljeno

7. VegeSajam u Zagrebu

U ponedjeljak, 21. svibnja, od 8 do 19 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića kao najava ovogodišnjeg ZeGeVege festivala održat će se 7. Vegesajam. Organizatori/ce VegeSajma nastojat će građanima i građankama približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto ‘s nogu’.

Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla, a u ponudi će se naći i namirnice za sirovojedce i one koje izbjegavaju gluten. Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela dalekog Nepala i Bliskog istoka.

Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja, koja organizira VegeSajam, poziva posjetitelje/ice: „7. VegeSajmom želimo građanima ponuditi široku ponudu veganskih namirnica i jela te im pokazati da danas uistinu nije teško biti vegan. Pokraj tolikog izobilja biljnih jela te vještih proizvođača i kuhara koji mirisom, okusom i teksturom namirnica čine čuda, od veganskog načina života mogu dijeliti samo izgovori. Pozivamo sve da na VegeSajmu kušaju svoje najdraže jelo, poput burgera od konoplje ili veganskog hotdoga.”

Popis izlagača ovogodišnjeg VegeSajma možete pronaći na mrežnim stranicama udruge Prijatelji životinja ili na Facebook stranici događanja