Pride Ride 2021.

Rezervirajte 5. lipanj za bicikliranje!

Kad smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke.
Ali zato se pokreće novi Pride Ride, kao i niz drugih događanja kojima ćemo obilježiti ovogodišnje Ponosne dane!
Proslavit ćemo i nedavnu presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila – žaliti.
Prvu godinu postojanja našeg kolektiva u javnom je prostoru nažalost obilježilo i propitivanje prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih (TIRV) osoba na samoodređenje – ove godine zato ćemo posebni naglasak staviti na potrebu za sustavnim prepoznavanjem i ostvarivanjem njihovih prava.
Za kraj, kako mnoge od nas već godinu dana nisu bile u mogućnosti družiti se uživo, potrudit ćemo se organizirati što više aktivnosti na otvorenom – vrijeme je za izlazak iz naših korona-brloga i šareno zauzimanje novih dijelova grada!

Vozimo rutu:
Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).
RASPORED
16:30 – Okupljanje u Parku Stara Trešnjevka
17:00 – Početak programa
17:30 – Povorka kreće
18:25 – Pocket Palma
20:00 – Kraj programa


Povezano