Impro Lab: Gledanje u sebe

Set radionica ‘Impro lab’ polaznice/ke potiče da se putem seta iskustveno-istraživačkih vježbi i uputa povežu sa svojim tijelom, povećaju svjesnost o pokretu i kroz pokret poboljšaju svoje tjelesno i emocionalno zdravlje. Jesenska radionica posvećena osjećanju sebe i drugih održava se u prostoru DKC Šesnaestica u nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 11 sati.

Kroz set zadataka, ali i slobodnog kretanja, cilj je osvijestiti sve dijelove tijela, kao i cjelinu sebe, pouunutriti što god se u tom trenutku događa i podijeliti kroz pokret, crtež ili refleksiju. Koristeći pozadinu metoda terapije pokretom i plesom, nastojat ćemo se kretati na način koji je svojstven vama, ali i proširivati vaše kapacitete. Naglasak je na vašem iskustvu. Gdje sam ja, gdje su drugi i mogu li ostati sa sobom dok dijelim/o iskustvo – neka su od pitanja kroz koja ćemo proći na ovom dvosatnom susretu.

Prizivat ćemo pod, dodir, dijeljenje, granice, možda i zapjevati, pisati pismo svome tijelu.

Što god se događa unutar tih dva sata ostaje unutar grupe, grupa je podrška i zrcalo. Plesno iskustvo nije potrebno, samo malo znatiželje.

Na radionicu je potrebno doći 5-10 minuta prije početka, za vodu, wc i ostalo, jer krećemo na vrijeme. Ponesite udobnu odjeću, tople čarape, jer se krećemo bez obuće, karimat, dekicu, što god mislite da vam je potrebno da bi se osjećale ugodno.

Prijave na radionicu zaprimaju se na mail: mujkic.tpp@gmailcom

U prijavi, molim vas, navedite: godine, jednu ili više rečenica o motivaciji i imate li kakve ozljede, te naravno, ako imate dodatna pitanja.

Jasmina Mujkić  prvostupnica je studija javne uprave na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Svoj put je započela kroz individualnu gestalt psihoterapiju, suvremeni ples te bavljenje somatskim praksama više od 20 godina. Uvidjevši pozitivne učinke terapije i somatskih praksi, 2018. godine upisuje master studije pri Umjetničkom sveučilištu u Rotterdamu za terapeuta pokretom i plesom u trajanju od 3 godine, po čemu se nastavlja baviti terapeutskim radom. 2016. godine završava edukaciju za yoga učiteljicu čija joj praksa donosi uvid u važnost daha, disanja i povezivanja daha s pokretom. Kontinuirano se educira na polju somatskih praksi, prava ranjivih skupina i terapijskog rada.

Prethodno iskustvo uključuje rad u specijaliziranoj klinici za osobe oboljele od Korsakovljevog sindroma (Den Haag, 2019.), individualni i grupni rad u klinici Sveti Ivan u Zagrebu s klijentima koji pate od anksioznosti i depresije te blagih oblika traume. Od veljače 2022. radi s klijentima. Trenutno na edukaciji iz propedeutike psihoterapije.

Ciklus radionica se održava u okviru projekta ‘Centri zajednice’, s ciljem razvoja programa psihološke, društvene i ekonomske podrške za ranjive skupine (LGBTIQ+) unutar društveno-kulturnog centra Šesnaestica. Program je edukativno-društvenog karaktera, i ne pruža adekvatnu zamjenu za konkretnu kriznu psihološku ili direktnu financijsku pomoć.

Povezano