Radionica poliamorije s Paulom Brečak

Društvo u kojem živimo jasno propisuje da bi naše romantične veze trebale biti monogamne. Tako i naš pogled na ljubav, seks i emocije usmjeravaju kroz leću monogamne normativnosti. No što ako u tom okviru ne pronalazimo sreću? Usudimo li se iz njega izaći i znamo li u kojem smjeru krenuti?

Ljubav, seks, romantika i obitelj mogu poprimiti i razne druge oblike osim onog monogamnog te se ostvariti i kroz poliamoriju, otvorenu vezu ili neku drugu konfiguraciju etične ne-monogamije. Kako će ta konfiguracija točno izgledati ovisi samo o nama (i svim uključenim partnericama i partnerima).

Na ovoj radionici započet ćemo graditi poliamorne i ne-monogamne okvire romantičnih i seksualnih veza za vlastite potrebe i želje. Preispitat ćemo konvencije i što to naše društvo „jasno propisuje“ kada su u pitanju ljubav i seks, kako bismo mogle početi dekonstruirati i demistificirati norme monogamije i heteronormativnosti, te u odnose ulaziti po vlastitim uvjetima.

Radionica je otvorena svima neovisno o rodu, seksualnoj orijentaciji ili statusu i konfiguraciji veze. Dobrodošle ste doći solo ili s romantičnim i/ili seksualnim partnerima i partnericama. Radionica je namijenjena osobama koje zanima poliamorija ili drugi oblik ne-monogamije, kao i osobama koje žele redefinirati svoj pristup ljubavi, romantičnim i seksualnim odnosima.

O voditeljici radionice:

Paula Brečak sociologinja je roda i seksualnosti koja se bavi projektima u području sveobuhvatne seksualne edukacije, pristupajući im s pozicije seks pozitivnog feminizma i kvirnesa. Okosnica njenog rada propitkivanje je i dekonstruiranje normativnih društvenih standarda seksualnosti i roda, koji uključuju i monogamiju kao romantične norme.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu putem e-mail adrese: festival@voxfeminae.net. Požurite s prijavama jer broj mjesta je ograničen.


Povezano