Pisanje erotike, brisanje srama – književna radionica s Asjom Bakić

Ananda K. Coomaraswamy, Cleveland Museum of Art

U sklopu 18. Vox Feminee Festivala, spisateljica Asja Bakić održat će dvodnevnu radionicu pisanja erotske proze. Prva radionica održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja, a druga u četvrtak, 23. svibnja, u terminu od 18:30 do 20:30.

U prvom dijelu radionice će polaznic:e s autoricom razgovarati o tome što je erotično u književnosti, a što se samo erotičnim i uzbudljivim predstavlja. Kratko bismo se dotaknul:e razlike između literarne pornografije i erotike, odnosno pitanja čemu ta razlika služi. Prošl:e bismo niz „sočnih“ primjera iz bogate književne tradicije erotskog pisma, kako queer, tako i heteroseksualne. Bavil:e bismo se formalnim odlikama erotskog pripovijedanja te se kratko osvrnul:e na moguće teme o kojima bi vrijedilo pisati i zašto

Polaznic:e bi potom bile dužn:e napisati kratku prozu duljine između jedne kartice (1800 znakova) i tri kartice teksta (5400 znakova s razmacima). Na drugom susretu čital:e bismo i komentiral:e napisano.

O voditeljici radionice:

Asja Bakić (Tuzla, 1982) zajedno s Mašom Grdešić, Lanom Pukanić i Barbarom Pleić Tomić 2014. godine pokrenula je portal za feminističko čitanje popularne kulture Muf. Autorica je knjige poezije Može i kaktus, samo neka bode (Aora, 2009), zbirki kratkih priča Mars (Sandorf, 2015) i Sladostrašće (Sandorf, 2020) te knjige izabranih eseja Dođi, sjest ću ti na lice (Fraktura, 2020). Zbirka priča Mars izašla je 2019. godine u američkom izdanju kod nakladničke kuće Feminist Press iz New Yorka. Publishers Weekly uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku. Prošle godine Feminist Press objavio je i Sweetlust, u prijevodu Jennifer Zoble.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu putem e-mail adrese: festival@voxfeminae.net. Požurite s prijavama jer broj mjesta je ograničen!


Povezano