Jasna Jasna Žmak: Queer sram – psihodramska radionica

Foto: Metropolitan Museum of Art / Rawpixel

Radionica na kojoj kroz psihodramske vježbe zajedno propitujemo sram koji osjećamo kada trebamo razgovarati o seksualnosti, naročito ako se ona odnosi na neheteronormativne identitete, tijela i odnose. Radionicu vodi dramaturginja i spisateljica Jasna Jasna Žmak.


Spomen seksualnosti u našoj je kulturi, nažalost, gotovo uvijek praćen sjenom srama i rijetke su prilike u kojima o seksualnosti možemo razgovarati otvoreno i opušteno. To posebno vrijedi za neheteronormativne identitete, tijela i odnose, a ta se nelagoda naravno onda prenosi i u praktične sfere naših seksualnih života. Na ovoj ćemo radionici zato, kroz niz psihodramskih vježbi, imati prilike zajedno bolje upoznati vlastiti queer sram, vidjeti kako on utječe na naša ponašanja i odnose te ga pokušati bolje razumjeti kako bi ga, možda, barem malo transformirali.

Radionica je dio projekta seksualne edukacije One stvari u sklopu kojega se redovito održavaju radionice o ženskoj i queer seksualnosti.

Za koga je ova radionica?

Radionica je otvorena za sve LGBTQIA+ osobe koje u sigurnom okruženju žele bolje upoznati sebe i svoj sram, koje su spremne podijeliti dio svoje intime, ali istovremeno znaju i sebi i drugima postaviti zdrave granice. Radit ćemo u maloj grupi, do 6 osoba.

Prijaviti se možete putem ovog linka, a mjesta se popunjavaju redoslijedom prijave. Radionica se održava u manjoj grupi, do 6 osoba.

Tko vodi radionicu?

Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja i spisateljica. Docentica je na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te se nalazi u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju. Autorica je nekoliko knjiga, između ostalog i knjige ‘One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti’ (Fraktura, 2020). Prije tri godine pokrenula je projekt seksualne edukacije One stvari.

Više informacija o projektu potražite na službenom webu.


Povezano