Lejla Talić: Svi naši identiteti i potrebe

Što uopće znači tražiti sebe i gdje smo se izgubili/e?

Ovaj webinar bavit će se temom identiteta kao ključnog elementa poznavanja sebe te posljedično življenja u skladu s onim što jesmo i što nam zaista treba. Bavit ćemo se odnosom našeg „lažnog“ i „autentičnog“ ja. Lažnu sliku sebe izgrađujemo kroz interakcije sa svojom primarnom okolinom kroz odrastanje kako bismo se lakše uklopili, no u odrasloj dobi ona nam postaje izuzetno ograničavajuća i može naš život jako udaljiti od onog koji bi nas zaista ispunio zadovoljstvom.

Bavit ćemo se temama preklapajućih identiteta te posebno preklapajućih manjinskih identiteta te ulogom stresa i traume kod pripadanja manjinskoj skupini u blokadi vlastitih potreba i izražavanja sebe. Kako zaista doznati što nam treba, kad smo posvetili godine života izbjegavanju te teme? Kako zauzeti prostor koji nam pripada, kada nas okolina uči da smo nepoželjni ili nevidljivi? Kako skinuti masku koju nosimo i pokazati se u cijelosti? 

Webinaru je moguće prisustvovati putem Zooma, u četvrtak 21.5. u 19h putem ovog linka:

https://zoom.us/j/98358405652

Materijali potrebni za sudjelovanje na radionici nalaze se na ovom linku:


Lejla Talić, psihologinja, kognitivno bihevioralna terapeutkinja na trećem stupnju edukacije. Radi kao nastavnica psihologije i kao terapeutkinja, u slobodno vrijeme volontira za Zbeletron i druge organizacije civilnog društva.


Povezano