Maša Žarnić: Analiza snova uz pomoć metoda ekspresivne art terapije

Kada biste dobili pismo naslovljeno baš na vas, pisano jezikom kojeg ne razumijete, biste li ga označili kao besmislicu i bacili? Ili biste, zaintrigirani, pokušali naći način da pismo odgonetnete i tako shvatite poruku koju vam nosi?

Snove možemo promatrati kao ostatke dnevnih sadržaja koji se bez smisla i značaja pojavljuju dok spavamo… ili ih možemo vidjeti kao dragocjene poruke naše psihe, koje nas usmjeravaju prema sljedećem koraku u životu, pokazuju nam put kroz neku tešku životnu situaciju, daju unutarnje osnaženje ili pak uvid u neki zanemareni dio nas koji želi našu pažnju. Protumačeno “pismo” sna zanimljivo je, neprocjenjivo i kreativno usmjerenje i podrška u osobnom razvoju. 

Na ovoj će se radionici raditi analiza vlastitog sna, koristeći metode aktivne imaginacije, kreativnog izražavanja kroz crtanje, slikanje, oblikovanje, kao i izražavanja pokretom, zvukom i pisanjem.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno znanje niti jednog tipa umjetničkog izražavanja. Isto tako, moguće je sudjelovati i u slučaju da se ne sjećate niti jednog svojeg sna.


Radionicu vodi Maša Žarnić, dipl. prof. filozofije i francuskog jezika, praktičarka ekspresivne art terapije i učiteljica Edukacije za praktičare/ke ekspresivne art terapije u Zagrebu i Beogradu, te edukantica Centra za Integrativni Razvoj na četvrtoj godini edukacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju. Maša već više od deset godina vodi grupne kreativne radionice s naglaskom na stvaranju opuštenog i sigurnog prostora u kojemu se oslobađa stvaralački poriv.

Radionica traje 4 sata, a broj sudionika/ca je ograničen na 16. Dodatne informacije i prijave na mail: masha.zarnic@gmail.com

Dobrodošle i dobrodošli u kreativno istraživanje vlastitih snova! 🙂


Povezano