Eva Simona Kulenović: Art kao start – umjetnost istraživanja unutarnjeg svijeta

Radionica “Art kao start: umjetnost istraživanja unutarnjeg svijeta” je psihološko-kreativna radionica za odrasle, na kojoj se svakom sudioniku/ci pruža prilika da uz pomoć elemenata art terapije posluša poruke vlastite kreativnosti i svoju svakodnevicu oblikuje po svojoj mjeri.

Sve što stvaramo i način na koji stvaramo – bilo da se radi o crtežima i slikama, pjesmama i pokretima, odnosima i poslovima – odražava naš unutarnji svijet. Taj svijet sadrži naše osjećaje, uvjerenja, iskustva, ideje, granice i sve ostalo što nas čini baš takvima kakvi jesmo. To znači da ako želimo živjeti autentično i smisleno, s osjećajem ispunjenosti i vlastite vrijednosti, važno je taj svoj svijet što bolje upoznati i istražiti, a onda i znati kako ga izraziti u kontaktu s drugima.

Istraživati svoj unutarnji svijet znači osluškivati svoj unutarnji glas, pratiti vlastitu znatiželju i dopustiti si igru i isprobavanje kako bismo dali prostora vlastitim reakcijama i željama, kakve god one bile. Jedan od alata koji mogu pomoći u tom istraživanju je kreativno izražavanje – crtanje, slikanje, pisanje, šaranje, gluma, modeliranje, kolažiranje, i svi ostali oblici u kojima se pojavljuje kreativnost.

Kreativnost o kojoj je ovdje riječ nije karakteristika malog broja posebno talentiranih ili priznatih pojedinaca. Ona je pokretačka snaga dostupna svima i način na koji se unutarnji svijet može izraziti na van. Kao djeca učimo i komuniciramo kroz igru, pokret, slike i stvaranje. Kao odrasli najčešće stavljamo najveći naglasak na riječi i misli – koje imaju svoju vrijednost, ali mogu izraziti samo dio našeg iskustva. Ova je radionica osmišljena kao sigurno vrijeme i mjesto za istražiti širi spektar vlastitog iskustva, uz pomoć različitih oblika kreativnog izražavanja.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo prethodno kreativno iskustvo ili talent, dobrodošle su sve odrasle osobe sa željom da uzmu vrijeme za sebe i dopuste si sudjelovanje u kreativnom procesu.


Radionicu vodi Eva Simona KULENOVIĆ, magistra psihologije, praktičarka ekspresivne art terapije te osnivačica i voditeljica kreARTionica. Radionica traje 3 sata, a broj sudionika/ca je ograničen na 10.

Svoju prijavu (ili dodatna pitanja o radionici, bez ustručavanja!) pošaljite na kreartionice@gmail.com.


Povezano