Andrea Weiss Sadeh i Lana Kunštek: “Otvaranje vagine”

Radionica „Otvaranje vagine“ zamišljena je kao tjelesno-energetsko-kreativni proces u kojem žene svjedoče svojoj osobnoj snazi, ljepoti i neustrašivosti.

U prvom dijelu radionice polaznice sudjeluju u vježbama tjelesno-orijentirane terapije koje se fokusiraju na osjećaj srama i nelagode vezan za vagine. Ti osjećaji nisu autentični, društveno su uvjetovani i blokiraju ženu od pristupa izvoru svoje osobne moći i užitka. Žena koja zna uspostaviti svjesnu povezanost sa svojim užitkom i osobnom moći, a oboje se nalaze u vagini, ne pristaje biti pokorna i sputana. Rješavanje osjećaja srama i nelagode uz vezanog uz vlastitu vaginu otvara nepresušni izvor samopoštovanja i samosvijesti. Radionica se nastavlja slobodnim i nenametljivo vođenim procesom tjelesnog i emotivnog oslobađanja kroz ples te slikanje vagine. Na kraju radionice žene dijele svoj doživljaj i/ili govore o svojoj vagini ako im je to potrebno.

Radionica traje 3 sata a vode ju Andrea Weiss Sadeh i Lana Kunštek. Na radionici nema skidanja ni opscenosti. Proces je intiman i iscjeljujući za svaku sudionicu. Broj polaznica je ograničen, uz obaveznu prijavu na mail prijave@centarstaze.com


Andrea Weiss Sadeh je autorica i voditeljica radionica Centra Staze, u kojima već desetak godina smišlja i vodi art terapijske radionice za osnaživanje žena. U Izraelu je živjela dvanaest godina, gdje se školovala za likovnog pedagoga u neformalnom odgoju na Umjetničkoj školi Beit Berl. Odabir curriculuma za neformalni odgoj omogućio joj je da nauči kako da sama osmisli i stvori sadržaj svojih radionica na način da prepozna unikatne potrebe grupe ili pojedinca koji stoji pred njom. Također je studirala povijest umjetnosti i filozofiju na Otvorenom sveučilištu u Tel Avivu, gdje je ostvarila B.A. iz humanističkih znanosti. U Indiji je završila edukaciju za Osho art terapeuta.

Lana Kunštek diplomirala je studij socijalnog rada na Sveučilištu u Zagrebu 2014. godine. Od 2009. godine se bavi tjelesno orijentiranom psihoterapijom i terapeutskom tehnikom Pathwork po pet elemenata. Ima vlastitu praksu u Zagrebu u kojoj vodi individualne i grupne terapije. Nastavlja edukaciju na Institutu Core Evolution za integrativnu tjelesno orijentiranu psihoterapiju pod vodstvom Siegmara Gerkena, Ph.D.  Znanje o ženskoj prirodi i ciklusu joj je velika inspiracija i područje istraživanja kako sa sobom tako i u radu s klijenticama.


Povezano