Petak 27.10. / Ozaljska 16

♦ 18H izložba Rine Barbarić “Mama je bila u pravu”
♦ 19H predstavljanje projekta “Nevidljive sile”
♦ 20H predstavljanje istraživanja praksi prostitucije u Hrvatskoj
♦ 22H DRAGram drag show

 

Više o programu:

 

18:00, izložba Rine Barbarić: „Mama je bila u pravu“

U seriji slika „Mama je bila u pravu‟ Rina Barbarić izlaže različite oblike ženskog tijela čiji dijelovi ujedno prikazuju umirujući izraz lica, zadovoljstvo, mirnoću uma i otpor prema stalnoj objektifikaciji ženskog tijela. Boje, uzorci i biljni motivi koji se isprepliću s glavnim elementima simboliziraju dječju naivnost, zaigranost, prirodnost… Ovu izložbu posvećuje djevojčicama koje ulaze u pubertet i tek započinju borbu protiv nametnutih ideala ljepote, ali i svim ženama u svom životu s kojima je tu borbu dijelila.

Uz izložbu se službeno otvara i kulturno-društveni centar K-zone Šesnaestica u Ozaljskoj 16.

♦ ♦ ♦ 

19:00, Zaklada Sveučilišta u Rijeci: “Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad”

„Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad‟ projekt je Zaklade Sveučilišta u Rijeci kojim se upoznalo lokalnu zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost pridonijele izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke kao grada. Osim projekt, predstavnice Zaklade Sveučilišta, Iva Rinčić i Andrea Laurić, prezentirat će na koji način „Nevidljive sile‟ mogu poslužiti kao model podizanja svijesti o znamenitim ženama u vlastitim sredinama.

♦ ♦ ♦ 

20:00, Predstavljanje rezultata istraživanja praksi i politika prostitucije u Hrvatskoj

Istraživanje praksi i politika prostitucije u Hrvatskoj uključivalo je analizu sudske prakse i intervjue s osobama koje se bave prostitucijom, te udrugama i stručnjacima/-kinjama koji/-e su u kontaktu sa seksualnim radnicama. Istraživanje je dio projekta „Comparing Croatian and Slovenian Prostitution Policies: Challenging Exclusions, Securing Human Rights‟. Na predstavljanju rezultata govorit će voditeljica projekta dr. sc. Ivana Radačić, viša znanstvena suradnica na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, te dr. sc. Carol Harrington, profesorica na Sveučilištu Victoria u Wellingtonu.

♦ ♦ ♦ 

22:00, DRAGram Iconic Edition | Klub Močvara (Trnjanski nasip bb)

Manifestacija DRAGram već četvrtu godinu lokalnu publiku upoznaje sa strujama koje su oblikovale drag kao izvedbenu formu te stvara prostor za afirmaciju lokalne drag scene. Ovogodišnji DRAGram, „Iconic Edition‟, posveta je ženama koje su javnim i kulturnim djelovanjem, a posebno u pop kulturi, uvelike pridonijele emancipaciji queer zajednice. Uz performerice kolektiva House of Flamingo (Colinda Evangelista, Entity, Spazam Orgazam i Roxanne) u programu sudjeluje i Virgin Xtravaganzah (Velika Britanija).

Ulaznice po cijeni od 40 kn u pretprodaji pronađite u Octopus piercing i tattoo studiu (Gundulićeva 31).


Povezano