Radionica rodno osviještenog pisanja scenarija

Polaznici/ce će kroz radionicu steći temeljna znanja za kreiranje, promišljanje i analizu rodno osviještenih filmskih priča te će tijekom pet dana radionice proći kroz sve faze scenarističkog stvaranja, od pisanja sinopsisa preko osmišljavanja scenoslijeda do ispisivanja dijaloga odnosno kompletnog scenarija, te će, uz suradnju ostalih polaznika i mentorice, naučiti kako promisliti različite narativne i estetske aspekte vlastite filmske ideje.

Osim tehničkih elemenata i savladavanja formalnih aspekata pisanja scenarija, polaznice/ci će biti poticane da sagledaju emancipatorski potencijal svojih priča te da osvijeste raspon mogućnosti koji im filmski jezik pruža za njegovu realizaciju.

Prijave za radionicu otvorne su do srijede, 5. listopada. Za prijavu valja poslati ideju za kratki igrani film, koja sadrži elemente rodne osviještenosti. Tekst mora imati maksimalno jednu karticu teksta (1 800 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati ukupno šest polaznika/ca radionice.

Voditeljica radionice je Olga Dimitrijević. Olga Dimitrijević diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu te magistrirala rodne studije na Centralnoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Radi u kazalištu i na filmu, kao dramatičarka, dramaturginja i scenaristica, piše filmske i kazališne kritike. Autorica nekoliko dramskih komada. Dobitnica je nagrada Hartefakt fonda, Sterijinog pozorja i Mihizove nagrade za dramsko stvaralaštvo.

INFO I PRIJAVE: radionice@voxfeminae.net

Radionica će se održavati od 10. – 14. listopada u periodu 15 do 17h.


Povezano