Radionica rodno osviještene kamere i montaže

Radionica ima za cilj upoznati polaznice/ke s osnovama snimanja slike i montiranja snimljenog materijala u željenu cjelinu i bit će bazirana na praktičnom radu tako da će, nakon pet dana, svaki od polaznika/ca proizvesti 3-5 minuta jednostavnog filmskog uratka na temu festivala.

Nakon kratkog teorijskog uvoda te upoznavanja s tehnikom polaznici/ce će, u suradnji s ostalim polaznicama i mentoricama odabrati temu i vlastiti pristup te provesti jedan dan u snimanju, nakon čega će uslijediti montaža snimljenog materijala. Forma snimljenog materijala bit će dokumentarna, ali otvorena za eksperimente svakog tipa.

Prijave za radionicu otvorene su do srijede, 5. listopada 2016. Za prijavu valja poslati motivacijsko pismo te navesti dosadašnje fotografsko i/ili snimateljsko i/ili montažersko iskustvo, ako ga ima. Na osnovu poslanih informacija bit će odabrano ukupno šest polaznica/ka radionice.

Voditeljice radionice su Eva Kraljević i Hrvoslava Brkušić.

Eva Kraljević završila je filmsko snimanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Od 2004. radi na nizu dokumentarnih, kratkih igranih i namjenskih filmova te raznih televizijskih formi. Kao redateljica potpisuje dokumentarni film Lijepo mije s tobom, znaš (2015).

Hrvoslava Brkušić diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, filmsku i TV montažu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za nove medije. Kao montažerka radila je na niz kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. U umjetničkoj praksi izražava se u različitim medijima – film i video, zvučne instalacije i live nastupi.

INFO I PRIJAVE: radionice@voxfeminae.net

Radionice će se održavati od 10. do 14. listopada od 10 do 17h.


Povezano