Štrikaona koda

Uz programerke tvrtke Implementacija snova informirajte se o nadolazećoj radionici backend i frontend programiranja. Radionice će biti realizirane u suradnji s Veleučilištem Baltazar i K-zonom, a upravo će ovdje voditeljice projekta predstaviti njegove ciljeve, kao i govoriti o važnosti veće participacije žena u rastućoj IT industriji.

O tome kako edukativni sustav, pop kultura te poslovna okruženja i koorporativne prakse obeshrabruju žene da budu programerke i uporno previđaju njihov talent, doprinose i uvide, moglo se prošle godine vidjeti u dokumentarcu Kod: Ispravljanje rodnog jaza, a ove godine Vox Feminae Festival ide korak dalje u konkretnije korake.

Radionica “Štrikaona koda” zamišljena je kako bi polaznice upoznala s izradom web aplikacija. U 32 sata, raspoređenih kroz vikende unutar mjesec dana, polaznice će naučiti kako napraviti jednostavnu i zabavnu aplikaciju za izradu i slanje e-razglednica, pri čemu će proći cjelokupni proces izrade aplikacije – od stvaranja baze do uređivanja sučelja!

Posebno pozivamo zainteresirane polaznice da se pridruže organizatoricama edukacije u subotu 8.10. u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5) u 16h kada će u sklopu Vox Feminae Festivala voditeljice radionice predstaviti program i odgovarati na pitanja zainteresiranih.

Povezano