Tiiiit! Inc. – Ženski Zagreb

Slijedeći ideju da je topografija grada uvijek usko vezana za osobne biografije građana/-ki te da je urbana arheologija u srži arheologija naših sjećanja, djevojke okupljene pod nazivom Tiiiit! Inc. iz Makedonije izvest će alternativno, žensko mapiranje Zagreba u opreci s dominantnim oblicima predstavljanja.

U vožnji Zagrebom odabrane gošće podijelit će svoje priče, mjesta i putanje kroz grad te će se tako stvoriti osobna karta Zagreba, a grad će dobiti svoju žensku priču.

Tiiiit! Inc mali je plamen uzbuđenja koji dijele tri djevojke iz Skoplja koje žele uživati ​​u gradu u kojem žive. “Prvo pa žensko” njihova je najdragocjenija zamisao i jedinstven, te jedini festival takve vrste u Makedoniji, s ciljem novog promišljanja značenja 8. marta, Međunarodnog dana žena, smještajući ga u trenutačni kontekst.

Otvaranje novog prostora za kreativno izražavanje prilika je za umrežavanje i razmjenu znanja, a Festival tako stvara nov prostor za propitivanje, promišljanje i zagovaranje poboljšanja položaja žena u suvremenom društvu.

Više o ženskom mapiranju grada, konceptu emisije, te njihovom feminističkom festivalu Prvo pa žensko otkrit će nam Tiiit! Inc. djevojke osobno 14.11. u 17 sati na adresi Kostelska 4.

Povezano