Mreža: Od vune do optičkog kabela

Mreža: Od vune do optičkog kabela je interaktivna radionica koja predstavlja temu cyberfeminizma pristupajući mu iz tri aspekta: teorijskog, aktivističkog i performativnog.

U teorijskom dijelu dotaknut ćemo se Donne Haraway i koncepta kiborga, društvenih mreža kao novog vida zida plača, utjecajima tehnologije na naše aktivnosti, virtualnog tijela, posthumanizma itd.

Aktivistički aspekt cyberfeminizma obrađivat će se kroz konkretne primjere online aplikacija i strategija djelovanja u virtualnom, dok će se performativni ili umjetnički aspekt cyberfemizma dočarati na radionici aktivističkog pletenja kroz hiperbolu umreženosti.

Radionicu će voditi Jadranka Ćuzulan i Leila Šeper, a cijelo predavanje snimat će se videokamerom što će kasnije rezultirati video radom.

Jadranka Ćuzulan (1985.), živi u Sarajevu. Diplomirala komparativnu književnost i filozofiju, magistrirala rodne studije. Bavi se feminističkom analizom žanrovske književnosti. Autorica je na nekoliko LGBT publikacija i online portala različite tematike. Bavi se društvenim aktivizmom – feminističkim, socijalnim, humanitarnim. 

Leila Šeper (1982.) aktivistkinja, feministkinja i ekonomistkinja iz Sarajeva. Teme kojima se bavi uključuju grassroots aktivizam, korištenje društvenih mreža za aktivizam, te aktivistička mobilizacija i suradnja.

Mjesto&vrijeme: Kostelska 4 (Trešnjevka), 13. studenog, od 13 do 14 i 30 sati


Povezano