Putujuće feminističke radionice fondacije CURE

Vox Feminae festival ugošćuje putujuću feminističku radionicu Fondacije CURE iz Sarajeva koja će se održati u subotu 5. studenog 2011. u prostorijama Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon (Mislavova 11) od 16.30 do 20.30 sati.

Ova četverosatna besplatna radionica namijenjena je srednjoškolkama, studenticama i svim mladim ženama koje zanimaju ženska ljudska prava, feminizam i angažiranu umjetnost. Prijaviti se mogu sve srednjoškolke, studentice i mlade žene u dobi od 15 do 25 godina, do 3. studenog na info@voxfeminae.net s naslovom e-maila „’putujuće radionice’.

Mlade žene će se moći upoznati sa osnovnim terminima spola i roda, diskriminacije, rodne jednakosti, genderfobiji, rodnoj jednakosti, odnosima među rodovima, rodnoj senzitivnosti, vrstama feminizma i drugim pojmovima, kako bi mogle/i da se bolje razumijemo i prihvatimo različitosti među nama. Učesnice radionice će raditi određene vježbe kako bi odredile i uvidjele koje rodne uloge od nas zahtjeva društvo i kako se to društvo ophodi prema osobama koje izgrađuju vlastite identitete.

Na radionici će učesnice moći pogledati dokumentarni film koji će prikazati sa kojim se sve teškoćama i diskriminacijama susreću žene u regiji, kako mediji podržavaju stereotipe i na koji način mogu žene mjenjati situaciju.


Povezano