Natječaj za dramski tekst za mlade

U sklopu projekta 'Dani mladih dramskih autora' i u suradnji sa Scenom 'Gorica', portal Drame.hr raspisuje natječaj za dramu za mlade. Natječaj je otvoren za sve dramske pisce i spisateljice, bez dobnog ograničenja, a posebnom nagradom u iznosu od 5.000 kn neto stimulirat će se jedan/jedna mladi autor/ica u dobi između 18-25 godina, čija drama može, ali i ne mora nužno biti pobjednička drama. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2018.!

Propozicije natječaja:

Tema po izboru autora/ice, između tri ponuđene teme:

- Tolerancija,
- Utjecaj društvenih mreža na mlade i
- Identitet

Drama je namijenjena mladima u dobi od 10-15 godina. Drama mora biti namijenjena za najviše tri izvođača (iako može imati i više likova, koje će odigrati navedeni broj od tri izvođača).

Uvjeti otkupa pobjedničke drame:

- Scena „Gorica“ otkupit će pobjedničku dramu po iznosu od 15.000 kn neto za postavljanje u tom kazalištu, uz rok autorskih prava od 5 godina.
- Ostali uvjeti suradnje autor i Scena „Gorica“ dogovorit će direktno.
- Autor prijavom na natječaj potvrđuje da je suglasan s osnovnim uvjetima otkupa.

Trajanje natječaja je od 7. lipnja do 6. rujna 2018, a proglašenje pobjednika/ce održat će se tijekom „Dana mladih autora“ u Velikoj Gorici između datuma završetka natječaja i 15. listopada 2018. godine.

Žiri natječaja sastoji se od 6 članova:
- 3 člana/ice uredništva drame.hr (Lana Šarić, Ivor Martinić, Maja Sviben),
- v. d. umjetnička voditeljica Scene „Gorica“ Mia Krajcar,
- dramaturg i dramatičar Tomislav Zajec i
- redateljica predstave po pobjedničkom tekstu Ivana Peroš.

Sve pristigle drame bit će selektirane za portal drame.hr, objavljene na tom portalu zadovolje li uvjete objave, a također se mogu prijaviti i za ostale natječaje drame.hr u 2018. godini: natječaj za prijevod dramskih tekstova i natječaj za adaptaciju drame u scenarij.

Za prijavu je potrebno poslati e-mail na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom u predmetu poruke: "Prijava na natječaj dramskog teksta za mlade".

Prijava treba sadržavati naziv drame i ime autora/ice te ispunjen obrazac za prijavu drama koji možete pronaći ovdje.

Za sve dodatne informacije možete poslati e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Više informacija o natječaju možete potražiti ovdje

Natječaj je otvoren do 6. rujna 2018. godine. 
Zadnja izmjena: 16-07-2018 @ 16:01