Otvorene prijave na 10. Kustosku platformu

Kustoska platforma, program posvećen dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti i Centar kulture na Peščenici KNAP pozivaju zainteresirane studente završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja, profesionalne i polu-profesionalne izvedbene umjetnike (studente, performere, glumce, pjevače, plesače, cirkuske umjetnike), povjesničare umjetnosti, teoretičare, dramaturge, redatelje i sve ostale entuzijaste na sudjelovanje.

Rok za prijavu je 21.04.2018.

Prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo, a šalju se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijavljeni polaznici proći će kratak selekcijski proces.

Performativne studije slučaja su diskurzivni, prezentacijsko/izvedbeni i edukacijski projekt čiji je cilj razmotriti odnos performativnih praksi i kazališno-plesne forme, kao i različitih vidova vizualnih umjetnosti i multimedije. Što je performans danas i postoji li uopće odgovor koji obuhvaća sve poetuke, tendencije i osobne/društvene angažmane/aktivizme kojima performans pokušava odgovoriti na sve raslojeniju strukturu suvremenosti?

Ciklus radionica pružiti će polaznicima/cama uvid u nekoliko aspekata performerske prakse, od osnovnih polazišta izvedbe pod vodstvom mentora Borisa Kadina, preko aspekara kuriranja i pozicioniranja performansa u javni ili institucionalni prostor pod mentorstvom Ane Janevski, unoštenja osobnih i društveno-političkih poetika u koncepciju izvedbe pod vodstvom umjetnika Siniše Labrovića, Marijana Crtalića i Dragane Sapanjoš, osvijestiti moguće pristupe izvedbenoj praksi s Darkom Japeljom i Sandrom Sterle, ali i steći uvid u moguće tehnike razigravanja i razrade izvedbe pod vodstvom plesnih umjetnica/ka Saše Božića i Petre Hrašćanec.

Program traje: 25.04 – 30.05.2018.

Sudjelovanje u programu je besplatno.

Zadnja izmjena: 09-04-2018 @ 13:27