Natječaj za prijevod knjige 'Homo climaticum' na engleski

Zelena akcija u sklopu projekta 'School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and Beyond' raspisala je natječaj za prijevod visoke zahtjevnosti knjige Homo climaticum na engleski jezik. Prijave su otvorene do 19. studenog 2017. godine.

Homo climaticum je zbirka kratkih priča i kratkih pjesničkih formi koju su zajedno izdale Zelena akcija i Kulturtreger/Booksa, kao rezultat natječaja 'Klimatska fikcija'. Preko 100 radova probrano je od strane stručnog žirija te je rezultat knjiga Homo climaticum. Kako se projekt 'School of Sustainability' provodi na razini više zemalja EU, izdavačima je cilj prijevodom proširiti doseg knjige i njezinog sadržaja.

Zainteresirani_e prevoditelji_ce trebaju poslati službenu ponudu, kratak životopis i reference te probni prijevod fragmenta (jedan ulomak iz priče te jedna pjesma) preveden na engleski. Komisija će o ponudama odlučivati nakon roka te će odabrana ponuda biti obavještena najkasnije do 24.11.

Rok za završetak prijevoda je 20. prosinac 2017. Maksimalan ukupni trošak (bruto) nagrade je 15.000 kn.

Ponude, životopise i probne prijevode pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te se preko tog maila slobodno obratite s eventualnim upitima.

Rok za dostavu je 19. studeni, a prijave bez svih dokumenata neće se moći uzeti u obzir.
Zadnja izmjena: 14-11-2017 @ 12:39