Prijavite se na radionice PR-a za siromašne i Pisaonicu projekata

Biro radost u rujnu, listopadu i studenom ove godine održava dva ciklusa radionica, od čega je prvi namijenjen svima koji/e žele naučiti osnove pisanja projekata, dok je drugi namijenjen svima koji/e nemaju sredstva za angažiranje PR stručnjaka/inja. Za rane prijave, do 15. rujna, Biro radost polaznicima i polaznicama osigurao je popust.

PR za siromašne’ ciklus je od šest radionica namijenjen udrugama, zadrugama, mikro i malim poduzetnicima te onima koji će to tek postati. PR za siromašne bavi se osnovnim i najaktualnijim elementima komuniciranja s javnošću i marketinga. Kako brendirati proizvod, projekt, udrugu  ili događanje, kreirati novinarima zanimljivu objavu za medije, kada je slati, kako komunicirati s medijima, kojim tonom i stilom pisati sadržaje za web, na koji način voditi društvene mreže, tko su to influenceri i čemu služe, kako osvojiti prostor u medijima te osnove gerilskog marketinga teme su kojima će se edukacije baviti.

Edukacije su podijeljene na šest predavanja: Brendiranje, Pisanje i slanje objava za medije, Pisanje za web, Vođenje Facebook i Instagram stranice, Komuniciranje s medijima i Gerilski marketing.

Edukacije vodi  Vedrana Sunko, sociologinja, voditeljica projekata i odnosa s javnošću koja uz dva desetljeća aktivnog staža u radu organizacija civilnog društva ima iza sebe i desetljeće novinarskog rada za najveće domaće komercijalne medije ( Večernji list, Nova TV, T portal, Story… ) ali i manje poznate neprofitne medije ( Fade In, Cenzura Plus, Vox Feminae…). Znanja stečena u medijskom i PR svijetu odlučila je iskoristiti za povećanje vidljivosti projekata civilnog društva te 2012. godine osnovala Biro Radost. Savjetnica je pri izradi i provedbi komunikacijskih strategija i planova, a od osnutka Birao Radost sustavno razvija, organizira i provodi različite edukacijske programe vezane uz komunikacijske vještine, medije i odnose s javnošću.

Za prijave do 15. rujna cijena za šest radionica iznosi 1250, 00 kuna, a moguće je prijaviti se i na pojedinačne radionice.

Više informacija o programu, kao i raspored radionica ‘PR za siromašne’ možete potražiti ovdje. Link za prijavu možete pronaći ovdje.

U sklopu trodnevne radionice ‘Pisaonica projekata’ (ukupno 15  sati) naučite osnove pisanja projekata uključujući: pregled vrsta natječaja i donatora, analizu potreba zajednice (tržišta, korisnika), definiranje i analiza ciljanih skupina, relevantnost projekta, definiranje korisnika, ciljeva projekta i projektnih aktivnosti, kreiranje proračuna, evaluaciju te doseg i vidljivost projekta.

Radionice su namijenjene pojedincima i udrugama koji svoje projekte žele prijavljivati na lokalne i nacionalne natječaja (natječaji gradova, ministarstva, nacionalnih i regionalnih zaklada i fondova)Prednost pri upisu imaju predstavnici organizacija mladih te udruga s područja kulture. Svi elementi  koje će se obrađivati u sklopu ove radionice su ujedno osnova i za dizajniranje, pisanje i vođenje nešto kompleksnijih projekata financiranih iz EU fondova.

Edukaciju vode Sanja Burlović i Vedrana Sunko.

Sanja Burlović, koordinatorica projekata u AKC Attack, od 2000. godine sudjeluje u organizaciji niza ad hoch inicijativa i akcija. Bila je voditeljica financija na projektima u Centru za žene žrtve rata, provodila projekte PHARE2006, predsjednica je upravnog odbora Saveza udruga operacija grad 2011, bila je članica radne grupe za provedbu projekata u mreži Clubture,  volontira  na programima podrške, rada i pomoći izbjeglicama i tražiteljima azila.

Radionice se održavaju od 29. rujna do 1. listopada (petak od 15 do 19 sati, subota i nedjelja od 12 do 19.30 sati)

Cijena radionice je 1430,00 kuna. Za rane prijave do 15. rujna cijena iznosi 1160,00 kuna. 

Radionice će se održavati u Pogonu (Kneza Mislava 11, Zagreb).

Više informacija o programu radionica ‘Pisaonica projekata’ možete potražiti ovdje. Link za prijavu možete pronaći ovdje.
Zadnja izmjena: 11-09-2017 @ 13:55