Otvoren poziv Subscene za kazalište u 2018.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride upućuje poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama na prijavu projekata s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Poziv je otvoren do 20. srpnja 2017. 

SubScena je posvećena njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. SubScena povezuje avangardne umjetnike/ce i umjetničke kolektive te služi kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Organizatore/ice zanima kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

SubScena podupire kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ca u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj SubScene je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Želi se potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima 'pozornicu' za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedeno kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama.

Umjetnicima/ama je osigurano:

– smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji
– smještaj za gostujuće izvedbe
– sufinanciranje putnih troškova
– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
– inspicijenta/icu
– vanjsko oko tijekom rezidencije
– javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere
– prostore za probe i izvedbe
– tehničku edukaciju
– promociju

Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu do 1. kolovoza 2017, a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2018. godini.

Prijave za rezidenciju ispunjavaju se ovdje, a prijeve za izvedbu možete ispuniti ovdje. Za sva pitanja obratite se e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2017.
Zadnja izmjena: 19-06-2017 @ 14:33