Natječaj književne nagrade 'Sedmica & Kritična masa'

Elektronički književni časopis Kritična masa raspisao je natječaj književne nagrade 'Sedmica & Kritična Masa' za 2017. godinu, namijenjen mladim piscima i spisateljicama (do 35 godina). Rok za prijavu je 31. siječnja 2017. godine.

U konkurenciju ulaze svi dosad neobjavljeni oblici proznih priloga (kratka priča), kao i odlomci iz većih proza (roman, novela). Pravo sudjelovanja imaju autorice i autori rođeni od 1982. godine nadalje.

Minimalna količina prijavljenog teksta je 4 kartice (7200 znakova uključujući razmake). Dakle, ako pišete vrlo kratke proze - koje također ulaze u izbor - pošaljite ih toliko da dosegnu bar minimalnu količinu teksta. Maksimalna količina prijavljenog teksta je 20 kartica, a može uključivati više kratkih priča ili odlomke iz veće prozne cjeline. Svaki/a autor/ica može poslati samo jednu prijavu. 

Prva nagrada iznosi 4.000 kuna (bruto iznos) i dodjeljuje se uz plaketu. Prethodno neobjavljeni prozni radovi koji uđu u širi izbor bit će objavljeni na Kritičnoj masi. Zatim će biti objavljen uži izbor (7 radova), a nakon toga dobitnik/ica nagrade.

Prijave se šalju e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s podacima: adresa autora/ice, e-mail i telefonski kontakt, kratka biografija autora (500-1500 znakova).

Ovo je treće izdanje nagrade, a prethodnih su godina nagradu dobile Ana Rajković (2015.) i Jelena Zlatar (2016.). Sponzor nagrade je cafe-bar 'Sedmica' (Kačićeva 7, Zagreb).

Krajnji rok za slanje prijava je 31. siječnja 2017. godine. Više informacija o natječaju možete potražiti ovdje.
Zadnja izmjena: 09-01-2017 @ 13:49